La Capitelle du Baron'Arques, Limoux AC 2010

€ 27,26


Domaine de Baron'Arques bevindt zich in de gemeente Saint-Polycarpe in de Languedoc regio. Domaine de Baron'Arques is de uitkomst van de ontmoeting tussen de beroemde Rothschild familie en een nieuw leven ingeblazen wijnregio te weten; Limoux.
De Languedoc staat bekend om zijn kwalitatieve terroirs, die erg geschikt zijn voor het verbouwen van uitstekende druiven.
Limoux, uiterst westelijk gelegen in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, geniet een exceptionele ligging en een zeer ontypisch klimaat!
Barones Philippine de Rothschild kocht het domein in 1998 samen met haar 2 zonen. Domaine de Baron'Arques is 103 hectare groot, waarvan 47 hectare is aangeplant met wijnstokken.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van hoofdzakelijk kalk en klei. Een enkel perceel bestaat uit een onderbodem van zand en graniet.
De neus geurt naar eucalyptus, zwarte pepertjes, koffie en klein rood fruit. De aanzet is soepel, romig en zwoel, gevolgd door tonen van chocoalde, gebrande koffie en zacht fruit in de mond.
De afdronk is lang en complex met goed geintegreerde tannines.
Net als op de beste Bordeaux Chateaux, geschiedt de oogst volledig manueel in open manden van 12 kilogram.
De druiven worden zacht gekneusd en gefermenteerd in roestvrijstalen vaten gedurende 8 dagen, daarna volgt een malolactische gisting van 2-4 weken (afhankelijk van de druivenras).
50% Merlot, 6% Cabernet Franc, 36% Syrah en 8% Malbec.
Unieke productcode (UPC)ARQU02010
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 22,53
Prijs (incl. btw)€ 27,26
BTW hoog (21%)€ 4,73
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2010
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %