Le Macchiole, Toscana IGT Paleo Bianco

€ 74,90

Hij wordt in zeer kleine hoeveelheden geproduceerd, met Chardonnay en een beetje Sauvignon Blanc. Zijn sterke mediterrane karakter heeft gelijke delen intensiteit, smaak en diepte. Dit is een wijn die verrast, vooral in termen van zijn vermogen om oud te worden.

Druif

70% Chardonnay, 30% Sauvignon Blanc

Domein

We zijn in Bolgheri, in Costa degli Etruschi (Toscane) om precies te zijn. Aan de Etruskische kust tussen de heuvels en de zee, in een magisch land, waar glooiende heuvels zijn bedekt met bossen, wijngaarden en olijfbomen. En het is hier waar Le Macchiole zijn wijngaarden sinds 1983 cultiveert. Het was een gebied dat letterlijk uit het niets werd ontdekt. Le Macchiole kan in een adem worden genoemd met namen als Tenuta San Guido (Sassicaia) en Tenuta Ornellaia. Le Macchiole was echter een voorloper als het gaat over "single Vineyard" wijnen.

Vinificatie

Fermentatie vindt plaats in barriques gedurende 10 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog voor 7 maanden verder, waarvan 20% in nieuwe barriques 70% in 3e en 4e jaars barriques en Tonnueax. 10% rijpt in stalen tanks.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MACC06021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 61,90
Prijs (incl. BTW)€ 74,90
BTW€ 13,00
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Italië
Regio Toscane
Dit product heeft nog geen beoordelingen.