Madiran, Montus, Prestige, Brumont 2010

€ 57,92


De terroir van Chateau Montus laat de Tannat van zijn beste kant zien. Het is een opmerkelijke, geconcentreerde wijn met zwoele accenten. Deze wijn behoort tot de top 100 wijnen in de wereld!
Alain Brumont, een magische naam in de Franse wijnproductie. Voor Madiran is hij van enorme betekenis geweest. Hij was het die het aandurfde om de beroemde Tannat-druif weer nieuw leven in te blazen.
Hij zocht en vond de stijl om van deze moeilijke druif een moderne en nobele wijn te maken, geconcentreerd, diep van kleur en zacht.
De twee domeinen, Montus en Bouscassé, brengen elk hun eigen en duidelijk verschillende stijl, voor een groot gedeelte veroorzaakt door de verschillende bodemsoorten (grintachtige ondergrond op Montus, kalkhoudende kleigronden op Bouscassé).
De wijnen van Montus zijn elegant en hebben een unieke zijdeachtige rondeur, de wijnen van Bouscassé zijn steviger, meer gespierd.
De wijnen van beide domeinen hebben echter een zeer goed bewaarpotentieel. Brumont maakt ook wijnen in de Juracon en Gascogne.
Chateau Montus werd in 1979 door Alain Brumont gekocht, met als enige doel de beste wijnen van Madiran te maken.
Om deze droom te verwezenlijken, werd besloten alleen de beste percelen in productie te nemen en deze direct te herplanten. Montus heeft 50 hectaren wijngaarden beplant met 90% Tannat en 10% Cabernet.
In 1994 is Alain Brumont begonnen met de reconstructie van dit fraaie domein, en deze nadert nu langzamerhand zijn voltooiing. Ook hier blijkt weer de perfectie van deze gedreven man, dit is werkelijk fantastisch.
De ondergrondse kathedraal (met opslag van de vaten) loont alleen al de moeite om het domein te gaan bezoeken!
100% Tannat
De wijnstokken staan op een ondergrond van bruine klei en kiezelsteen.
Schilinweking gedurende 3-6 weken. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen van 28 graden Celsius. Malolactische gisting in houten vaten. Hierna 14-16 maanden rijping "sur lie" in houten vaten. De wijn wordt niet gefilterd alvorens botteling.
De oogst geschiedt volledig manueel.
Unieke productcode (UPC)BRUM07010
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 47,87
Prijs (incl. btw)€ 57,92
BTW hoog (21%)€ 10,05
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Sud - Ouest
Oogstjaar 2010
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %