Maison Trenel, Crémant de Bourgogne Brut

€ 22,90


Sinds de oprichting in 1928 door Henri Claudius is Maison Trénel uitgegroeid tot een lokaal begrip. Samen met zijn zoon André is hij trouw gebleven aan het familiale karakter en de authenticiteit van zijn wijnbedrijf.
Een filosofie die het beroemde wijnhuis M. Chapoutier aantrok, met wie ze vandaag de dag samenwerken. Het domein is gelegen in het hart van de wijngaarden van Zuid-Bourgondië. Verbondenheid en sterke relaties tussen de verschillende generaties,
samen met de beste wijnmakers uit de regio, zorgen ervoor dat het beste van elke druifsoort tot uiting komt. Sommige wijnmakers hebben gekozen voor biologische landbouw om zo de zuiverheid van die druivensoorten nog beter te kunnen garanderen.
Tegenover Roche de Solutré, op het meest zuidelijke punt van de Bourgogne of in Beaujolais, creëert Maison Trénel dankzij de diversiteit van de bodems en de ligging en hoogte van de wijngaarden zeer elegante en verfijnde wijnen,
typisch voor hun appellatie. De mediterrane invloed is sterker dan in de rest van Bourgogne, wat zorgt voor veelzijdige en krachtige wijnen met een prachtige mineraliteit dankzij de kalkhoudende terroir.
100% Chardonnay.
Een ondergrond van klei en kalksteen.
Alcoholische en malolactische fermentatie roestvrijstalen vaten. De crémant wordt op fles gedaan voor de tweede fermentatie en rijpt "sur lattes" verder gedurende 36 maanden (traditionele methode). Dit zorgt voor complexiteit en finesse.
Een heldere kleur met gouden reflecties. De neus is een samenloop van frisse aroma's zoals acacia, groene appel en witte perzik en meer ontwikkelde aroma's van boter, gedroogd fruit en nougatine dankzij de lange rijping "sur lattes".
Dit zorgt ook voor een grote complexiteit en een mooie rondheid.
Unieke productcode (UPC)TREN11000
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 18,93
Prijs (incl. btw)€ 22,90
BTW hoog (21%)€ 3,97
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %