Maison Trénel, Mâcon Villages AC 2016

€ 16,63


Sinds de oprichting in 1928 door Henri Claudius is Maison Trénel uitgegroeid tot een lokaal begrip. Samen met zijn zoon André is hij trouw gebleven aan het familiale karakter en de authenticiteit van zijn wijnbedrijf.
Een filosofie die het beroemde wijnhuis M. Chapoutier aantrok, met wie ze vandaag de dag samenwerken. Het domein is gelegen in het hart van de wijngaarden van Zuid-Bourgondië. Verbondenheid en sterke relaties tussen de verschillende generaties,
samen met de beste wijnmakers uit de regio, zorgen ervoor dat het beste van elke druifsoort tot uiting komt. Sommige wijnmakers hebben gekozen voor biologische landbouw om zo de zuiverheid van die druivensoorten nog beter te kunnen garanderen.
Tegenover Roche de Solutré, op het meest zuidelijke punt van de Bourgogne of in Beaujolais, creëert Maison Trénel dankzij de diversiteit van de bodems en de ligging en hoogte van de wijngaarden zeer elegante en verfijnde wijnen,
typisch voor hun appellatie. De mediterrane invloed is sterker dan in de rest van Bourgogne, wat zorgt voor veelzijdige en krachtige wijnen met een prachtige mineraliteit dankzij de kalkhoudende terroir.
In de neus een mix van frisse en florale aroma's met citrusgeuren. Zacht en rond in de mond, veel lengte en een mooie citroentoets op het einde.
100% Chardonnay.
Kalkrijke kleibodem.
Alcoholische fermentatie in vaten van roestvrijstaal en beton. De temperatuur wordt op 16 graden gehouden om de wijn fruitig te houden. De malolactische fermentatie is 100%. Botteling vindt plaats na lichte filtering.
Unieke productcode (UPC)TREN02016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 13,74
Prijs (incl. btw)€ 16,63
BTW hoog (21%)€ 2,89
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,5 %