Maison Trénel, Pouilly-Fuissé AC 2016

€ 33,05


Sinds de oprichting in 1928 door Henri Claudius is Maison Trénel uitgegroeid tot een lokaal begrip. Samen met zijn zoon André is hij trouw gebleven aan het familiale karakter en de authenticiteit van zijn wijnbedrijf.
Een filosofie die het beroemde wijnhuis M. Chapoutier aantrok, met wie ze vandaag de dag samenwerken. Het domein is gelegen in het hart van de wijngaarden van Zuid-Bourgondië. Verbondenheid en sterke relaties tussen de verschillende generaties,
samen met de beste wijnmakers uit de regio, zorgen ervoor dat het beste van elke druifsoort tot uiting komt. Sommige wijnmakers hebben gekozen voor biologische landbouw om zo de zuiverheid van die druivensoorten nog beter te kunnen garanderen.
Tegenover Roche de Solutré, op het meest zuidelijke punt van de Bourgogne of in Beaujolais, creëert Maison Trénel dankzij de diversiteit van de bodems en de ligging en hoogte van de wijngaarden zeer elegante en verfijnde wijnen,
typisch voor hun appellatie. De mediterrane invloed is sterker dan in de rest van Bourgogne, wat zorgt voor veelzijdige en krachtige wijnen met een prachtige mineraliteit dankzij de kalkhoudende terroir.
De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en in zowel nieuwe als oude vaten (25%). Ze beperken het gebruik van hout zodat het terroir en de streek waar deze wijn vandaan komt het best tot uiting komt.
100% Chardonnay.
Formaties van kalksteen en kalkmergel.
Sierlijk en elegant ontwikkelt deze goudgele wijn zich in de neus met fruitige aroma's van perzik, citroen en granny smith appel in gecombineerd met lichte hints van jasmijn en acacia. Minerale en boterachtige toesten vullen dit boeket subtiel aan.
De mineraliteit van de beste kalkgronden vormt de ruggengraat van deze wijn. Daarrond draait de fruitige rondheid van de kleigrond, gevolgd door een subtiele ziltige finale met een mooie lengte, de typiciteit van de Pouilly Fuissé van Trénel.
Unieke productcode (UPC)TREN05016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 27,31
Prijs (incl. btw)€ 33,05
BTW hoog (21%)€ 5,74
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %