Maison Trénel, Saint Amour AC 2015

€ 17,89


Sinds de oprichting in 1928 door Henri Claudius is Maison Trénel uitgegroeid tot een lokaal begrip. Samen met zijn zoon André is hij trouw gebleven aan het familiale karakter en de authenticiteit van zijn wijnbedrijf.
Een filosofie die het beroemde wijnhuis M. Chapoutier aantrok, met wie ze vandaag de dag samenwerken. Het domein is gelegen in het hart van de wijngaarden van Zuid-Bourgondië. Verbondenheid en sterke relaties tussen de verschillende generaties,
samen met de beste wijnmakers uit de regio, zorgen ervoor dat het beste van elke druifsoort tot uiting komt. Sommige wijnmakers hebben gekozen voor biologische landbouw om zo de zuiverheid van die druivensoorten nog beter te kunnen garanderen.
Tegenover Roche de Solutré, op het meest zuidelijke punt van de Bourgogne of in Beaujolais, creëert Maison Trénel dankzij de diversiteit van de bodems en de ligging en hoogte van de wijngaarden zeer elegante en verfijnde wijnen,
typisch voor hun appellatie. De mediterrane invloed is sterker dan in de rest van Bourgogne, wat zorgt voor veelzijdige en krachtige wijnen met een prachtige mineraliteit dankzij de kalkhoudende terroir.
100% Gamay noir.
De bodem is een combinatie van de kalksteenbodems van Mâcon en de granietbodems van Beaujolais.
Schilinweking van de volledige druiventrossen gedurende 10 à 12 dagen. Dan volgt de persing en de rijping in vaten gedurende 6 à 7 maanden. De wijn wordt voor botteling licht gefilterd.
Deze intens robijnrode wijn heeft complexe aroma's van vers fruit, zoals bramen, frambozen en kersen met tonen van drop en leer. Evenwichtig in de mond met soepele en zachte tannines door de kleiachtige bodem en een gestructureerde frisheid.
Tot slot een lange, vlezige afdronk.
Unieke productcode (UPC)TREN09015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 14,79
Prijs (incl. btw)€ 17,89
BTW hoog (21%)€ 3,10
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2015
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,5 %