Mas les Pusses Crianza, Priorat DO 2015

€ 12,34


Priorat, een streek van vele heuvels, heeft een zeer bijzondere geografische ligging. De hellingen hebben veelal percentages boven de 15%. Dit maakt het houden en onderhouden van wijngaarden in Priorat duur en moeilijk.
Alhoewel; de wijnstokken uit deze regio zijn heel bijzonder. De naam Priorat komt van de prior van de Cartoixa van Scala Dei. Deze werd in 1163 opgericht door de graaf van Barcelona, die 10 jaar eerder de Wali van Siurana verslagen had in deze regio.
Het zijn de monniken, die de voorlopers zijn van het aanplanten van de wijnstok in dit gebied.
Met het Montsant gebergte op de achtergrond kijken wij uit over een enorm wijngaard areaal, geschaald in vele terrassen, verspreid langs Siurana rivier. Dit is werkelijk een indrukwekkend uitzicht.
De volgende zeven dorpen behoren tot de Priorat DO; Gratallops, El Molar, Porrera, La Vilella Alta en Baixa, Torroja, La Morera en Bellmunt del Priorat.
De aroma’s in de neus zijn complex en geuren naar rood fruit, specerijen en vanille. De aanzet is vol, fruitig en kruidig. De wijn heeft een zwoele, lange afdronk.
50% Merlot en 50% Syrah.
De wijnstokken staan op een bodem van vulkanisch gesteente met ijzerhoudende leisteen.
Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperatuur tussen de 25 en 28 graden Celsius, gevolgd door malolactische gisting in roestvrijstalen vaten. Daarna wordt de wijn overgestoken naar vaten van Hongaars eiken hout,
om daar vervolgens 12 maanden te rijpen. Na de botteling rijpt de wijn nog 6 maanden op fles.
De oogst geschiedt volledig manueel half september.
Unieke productcode (UPC)PUSS01015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 10,20
Prijs (incl. btw)€ 12,34
BTW hoog (21%)€ 2,14
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Eastern Spain
Oogstjaar 2015
Land Spanje
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %