McManis Family Vineyards, River Junction Chardonnay

€ 14,40

Perzik, peren en veel tropische fruitaroma's zijn aanwezig met een ondertoon van vanille. Rijke, romige wijn met een lange afdronk.

Druif

100% Chardonnay.

Domein

5 Generaties lang verbouwt de McManis familie druiven in het noordelijke binnenland van Californië. Het was echter pas in 1990 dat het wijnhuis McManis Family Vineyards werd opgericht. Op dit moment bezitten ze 2700 hectare met premium druivenrassen,verdeeld over 10 eigen wijngaarden in de belangrijkste wijngebieden rond de San Joaquin Vallei. Het wijnhuis staat bekend om zijn duurzame wijnbouwtechnieken en kreeg zo het certificaat “Green Winery” voor al hun wijngaarden.Met veel zorg worden selecte basisstammen en klonen gekozen die goed groeien in de bodem en het sub-klimaat van deze regio en worden arbeidsintensieve methodes toegepast zoals het verwijderen van het blad en het uitdunnen van de trossen zelf.Deze technieken die vooral door kleinere domeinen worden toegepast is eerder uitzonderlijk voor een wijnhuis met deze productiecapaciteit.

Vinificatie

De druiven worden verpletterd en onmiddellijk geperst tot sap. De volgende dag wordt dit overgetapt inroestvrijstalen vaten voor koude fermentatie. De Chardonnay wordt gefermenteerd met hout in de vorm van houtstaven. De rijping gebeurt in nieuwe en gebruikte Franse en Amerikaanse houten vaten. Doordat een kleine hoeveelheid van de wijnmalolactische fermentatie ondergaat krijgt deze wijn veel meer complexiteit en komt de ware expressie van de Chardonnay-druif tot uiting.

Lekker bij

Heerlijk bij gerechten met paddenstoelen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)MANI02019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 11,90
Prijs (incl. BTW)€ 14,40
BTW€ 2,50
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 12 bt.
Oogstjaar 2019
Land USA
Regio California
Dit product heeft nog geen beoordelingen.