Melody, Gros Manseng, Côtes de Gascogne IGP 2017

€ 7,62


100% Gros Manseng.
Mooie gele kleur met licht grijze highlights. Intense en complexe neus van enerzijds verfrissende aroma's zoals citrus en zwarte bessen bud en anderzijds rijpe aroma's van ananas, gedroogde abrikoos en amandel.
De smaak bevestigt deze subtiele mix van smaken. De aanwezige suikers zorgen voor een volume, in combinatie met frisse zuren, kunnen we spreken van een dynamische finale van grapefruit en abrikoos.
Fris, een bodem van Boulbenes (zand-leem) beneden aan de hellingen.
Machinale oogst begin November
Directe persing, koude clarificatie van most en fermentatie gedurende 15 dagen van 18°C à 20°C. Rijping op fijne droesem.
François Lurton vertegenwoordigt de vijfde generatie van deze familie wijnmakers die wijnen produceren in de regio Bordeaux sinds 1897. In 1988 richtte hij zijn eigen bedrijf op met zijn broer Jacques, om daarna alleen de leiding over het bedrijf
te nemen. Hij is nu eigenaar en producent van een aantal unieke wijngaarden van over de hele wereld: Argentinië, Chili, Spanje en Frankrijk. De druiven om de Melody wijnen te maken staan in harmonie met de herfst in Gascogne die zich rekt tot
november. De laatste druiven die geplukt worden zijn bijgevolg erg rijp waardoor deze half zoete wijn gemaakt kan worden.
Unieke productcode (UPC)MELO01017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 6,30
Prijs (incl. btw)€ 7,62
BTW hoog (21%)€ 1,32
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Sud - Ouest
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 11,5 %