Meursault AC 1er Cru Charmes 2016

€ 64,02


100% Chardonnay.
De oogst geschiedt grotendeels manueel en waar mogelijk soms machinaal. In de cuverie vindt er een manuele strenge selectie van de druiven plaats.
De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. Alcoholische fermentatie in houten vaten, gevolgd door 100% malolactische gisting. Rijping in houten barriques (15% nieuw hout) gedurende 10-12 maanden.
Hierna nog 5-6 maanden rijping "sur lie" voor een garandeerde perfecte balans.
Plezierige aroma's van citrus en mineralige tonen. Rijk in de mond zonder zwaar over te komen. Een Meusault met veel finesse en mooie mineralen! De nootachtige aroma's van de chardonnay komen na 8 à 10 jaar tot uiting.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk, klei en rode aarde. De onderbodem is een mix van aarde en plat vulkanisch gesteente, waardoor de wortels goed kunnen groeien. Dit zorgt voor de finesse en mineraliteit van deze wijn.
Reeds 6 generaties lang is het domein eigendom van de familie Michelot. Het domein is nu meer dan 19 ha groot, inclusief een aantal prestigieuze 1er cru wijnen. Michelot kiest bewust voor het beperken van anti-ziektebehandelingen
van de wijnstokken. Ze geven voorkeur aan een zorgvuldig gepland programma van ploegen om de grond gezond te houden. De oogst in de wijngaarden gebeurt door handmatige selectie van de beste druiven. Om hun onafhankelijkheid als teler
en wijnmaker te behouden, maken ze ook geen deel uit van een georganiseerd systeem van organische wijnbouw.
Unieke productcode (UPC)MICH05016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 52,91
Prijs (incl. btw)€ 64,02
BTW hoog (21%)€ 11,11
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %