Meursault AC, 1er Cru, Genevrières 2015

€ 62,04


100% Chardonnay.
De oogst geschiedt grotendeels manueel en waar mogelijk soms machinaal. In de cuverie vindt er een manuele strenge selectie van de druiven plaats.
De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. Alcoholische fermentatie in houten vaten, gevolgd door 100% malolactische gisting. Rijping in houten barriques (15% nieuw hout) gedurende 10-12 maanden.
Hierna nog 5-6 maanden rijping "sur lie" voor een garandeerde perfecte balans.
Deze wijn is zeer karakteristiek voor een Meursault, met zowel zeer veel finesse als mineraliteit en weelderigheid, met een goede lengte, zonder te zwaar te zijn.
De bodem bestaat uit klei en kalksteen met een ondergrond uit puinhelling, lava of gesteente (witte kalksteen).
Reeds 6 generaties lang is het domein eigendom van de familie Michelot. Het domein is nu meer dan 19 ha groot, inclusief een aantal prestigieuze 1er cru wijnen. Michelot kiest bewust voor het beperken van anti-ziektebehandelingen
van de wijnstokken. Ze geven voorkeur aan een zorgvuldig gepland programma van ploegen om de grond gezond te houden. De oogst in de wijngaarden gebeurt door handmatige selectie van de beste druiven. Om hun onafhankelijkheid als teler
en wijnmaker te behouden, maken ze ook geen deel uit van een georganiseerd systeem van organische wijnbouw.
Unieke productcode (UPC)MICH07015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 51,27
Prijs (incl. btw)€ 62,04
BTW hoog (21%)€ 10,77
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2015
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %