MJ Janeil, Rosé, Pays d'Oc IGP 2017

€ 7,79


100% Syrah.
Mooie frambooskleur. Een intense neus van kruisbes, witte bloemen en citroen. Smakelijke aroma's van rode vruchten in de mond. Een lekker en verfrissend gevoel met op het einde een vleugje zuren afkomstig van pompelmoes.
Afwisselende bodem van geërodeerde zandsteen en grind.
Machinale oogst, vroeg in de ochtend.
Persing m.b.v. pneumatische druk bij lage druk (licht extractie) en selectie van de eerste sappen. Fermentatie tussen 15 en 18°C met gisten die de natuurlijke aroma's van rode vruchten van de Syrah blootgeven. Rijping op fijne droesem.
Vroeg gebotteld om de versheid te behouden.
François Lurton vertegenwoordigt de vijfde generatie van deze familie wijnmakers die wijnen produceren in de regio Bordeaux sinds 1897. In 1988 richtte hij zijn eigen bedrijf op met zijn broer Jacques, om daarna alleen de leiding over het bedrijf
te nemen. Hij is nu eigenaar en producent van een aantal unieke wijngaarden van over de hele wereld: Argentinië, Chili, Spanje en Frankrijk. M.J. Janeil is een scala van authentieke wijnen gemaakt door François Lurton.
De toegepaste methodes zijn zowel innovatief als natuurlijk, wat ook de basis is van zijn reputatie en leveren deze typische en originele wijnen op.
Unieke productcode (UPC)JANE02017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 6,44
Prijs (incl. btw)€ 7,79
BTW hoog (21%)€ 1,35
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,5 %