Montagny AC, Domaine Faiveley 2015

€ 20,48


100% Chardonnay.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van mergel en gesteente.
Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De oogst wordt handgeplukt, zodra de druiven hun perfecte rijpheid bereikt hebben.
Na de oogst worden ze naar de kelders in Mercurey gebracht.
De vinificatie neemt ongeveer 4 weken in beslag. De wijnen rijpen in roestvrijstalen vaten gedurende 11 maanden, om zoveel mogelijk levendige en primaire karakteristieken in de wijn te behouden.
Na de klaring van de wijn, wordt deze naar Nuits Saint Georges vervoerd, om op het hoofdkwartier van Domaine Faiveley gebotteld te worden.
In de neus komen vooral mineralige en bloemen tonen tot uitdrukking. De wijn is verfrissend en geconcentreerd, waardoor een ware sensatie in de mond ontstaat. De afdronk is lang en aromatisch.
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en
Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in
eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te
maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.
Unieke productcode (UPC)FAIV21015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 16,93
Prijs (incl. btw)€ 20,48
BTW hoog (21%)€ 3,55
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2015
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %