Montipagano Trebbiano d'Abruzzo DOC Bio 2016

€ 8,57


De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van klei en leem.
100% Trebbiano.
De alcoholische fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen tussen de 14 en 16 graden gedurende 8 tot 10 dagen. Daarna rijpt de wijn 3 maanden "sur lie", alvorens deze gebotteld wordt.
De druiven worden manueel geplukt tijdens de laatste twee weken van september.
In de neus delicate aroma's van perzik en citrus. Een wijn die goed in balans is, verfrissend met een lange, intense afdronk.
Dit verhaal begon meer dan een halve eeuw geleden in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Vandaag is het wijndomein Umani Ronchi in handen van de familie Bianchi-Bernetti. Drie wijnzones - Castelli di Jesi, Conero en Abruzzo -
en talloze wijngaarden zijn verspreid over 10 districten. In totaal zijn 210 ha aangeplant met Verdicchio en Montepulciano die het beste tot uiting komen in Marche en Abruzzo. De 185 km wijnstokken staan genesteld tussen de heuvels en de
Adriatische kust, elk met zijn unieke eigenschappen en terroir. Umani Ronchi heeft zijn landgoed verdubbeld en 85% van zijn oude wijnstokken herplant sinds de jaren '70. Ze hebben geïnvesteerd in Verdicchio en Rosso Conero en herstelde de
Pecorino en Lacrima di Morro d'Alba rassen. Hun wijngaarden worden bovendien allemaal biologisch bewerkt. Dit is eerder een technische beslissing dan een ideologische overweging. De wijnstokken bloeien op zo een manier dat er ruimte is
voor een wijnbouw die het beste uit de druiven haalt zonder in te boeten op de kwaliteit van de wijnen.
Unieke productcode (UPC)UMANI13016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 7,08
Prijs (incl. btw)€ 8,57
BTW hoog (21%)€ 1,49
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Abruzzo
Oogstjaar 2016
Packing code BIO
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,5 %