Morellino Di Scansano Riserva 2015

€ 19,59


90% Sangiovese en 10% Cabernet Sauvignon.
De bodem varieert van een klei en ijzerhoudende ondergrond tot een bodem met een goede aanwezigheid van grind.
Eind september voor de Sangiovese en eerste helft oktober voor de Cabernet Sauvignon.
Gistingstemperatuur van 26ºC in inox stalen tanks. Schilinweking gedurende 20 dagen en rijping gedurende 15 maanden in 10-20-40 hl barriques.
Intens robijnrode kleur. Aroma's van rode vruchten, waarbij de Marasca kers, typisch voor Sangiovese, echt lijkt uit te springen. De grotere houten vaten zorgen voor een grotere evolutie van de balsamico en kruidenaroma's.
In de mond balanceren de verfijnde tannines met zachtheid en soepelheid, wat zorgt voor een harmonieuze en langaanhoudende wijn.
De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane,
en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen.
Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi,
de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.
Unieke productcode (UPC)PUPI07015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 16,19
Prijs (incl. btw)€ 19,59
BTW hoog (21%)€ 3,40
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2015
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,0 %