Moulin-à-vent AC, Coeur de Terroirs 2016

€ 22,03


Deze cuvée is een selectie van de beste terroirs van Domaine Labruyère, die voornamelijk bestaan uit graniet, rijk aan kwarts.
Domaine Labruyère is één van de oudste wijnhuizen in de Moulin-à-Vent appellatie. In 1850 vestigde wijnboer Jean-Marie Labruyère zich in Thorins, een gehucht van Romanèche-Thorins. Hij kocht er 10 hectare van de best gelegen wijngaarden.
Sindsdien hebben verschillende generaties het landgoed beheerd en werd het beroemde perceel "Le Clos du Moulin-à-Vent" verworven, een uniek Monopole in deze appellatie. Het perceel ligt vlak bij de iconische windmolen en is het waardevolste
bezit van Domaine Labruyère. Het familiedomein kiest bewust voor duurzame landbouw om zo een gezonde bodem en wijngaarden na te laten aan de toekomstige generaties. Uit bezorgdheid voor de eigenheid van elk terroir, hebben ze gekozen voor een aanpak
per wijngaard, zoals in de Bourgogne ook wordt toegepast. Dit leidde tot drie specifieke cuvées: Champ de Cour, Le Carquelin en Le Clos (uniek Monopole). Daarnaast is het team sterk van mening dat wijnen uit deze appellatie de traditie van complexe
en gestructureerde wijnen, om langdurig te bewaren, in stand moet houden. Sommige wijnliefhebbers zijn vergeten dat Gamay wijnen een verbazingwekkende complexiteit kunnen hebben.
100% Gamay.
Diep robijnrode kleur met paarse reflecties. In de neus bloemige noties en aroma's van violet, pioen (rozen) en kruiden zoals kruidnagel en nootmuskaat. Zeer pittig in de mond met een mooie dikte en stevige tannines.
De druiven worden handmatig geoogst, daarna vindt er een tweede sortering plaats en ten slotte worden alle druiven(100%) ontsteeld.
De alcoholische fermentatie vindt plaats in inoxen en/of betonnen vaten van 50 hl, om zo elk perceel gescheiden te houden en de karakteristieken van de terroirs te behouden. De volledige installatie is thermisch gereguleerd.
De rijping gebeurt voor de helft in betonnen tanks en voor de helft in gebruikte eiken vaten en 600 liter vaten, genaamd "demi-mud", en dit gedurende 12 maanden.
Unieke productcode (UPC)LABR01016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 18,21
Prijs (incl. btw)€ 22,03
BTW hoog (21%)€ 3,82
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %