Müller Catoir, Haardt Riesling Bio 2017

€ 20,54


Het kasteel van Haardt, gelegen aan de rand van het Pfälzerwald en van ver zichtbaar, kijkt uit over Haardt, één van de negen wijndorpen van Neustadt an der Weinstrasse. Het wijndomein Müller-Catoir is al sinds 1744 een familiebedrijf.
De voortzetting van deze lange traditie vormt een uitdaging en vraagt heel wat inzet van de 9e generatie. De familie volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe methodes zonder de oude tradities overboord te gooien.
Müller-Catoir investeert veel tijd in haar wijnen: denk maar aan de talloze taken die het ritme van de seizoenen oplegt en die zorgvuldig met de hand worden uitgevoerd in de wijngaarden. Daarna volgt het selectieve handmatige plukken,
de langzame gisting en zorgvuldige rijping in de kelder, waarbij zolang mogelijk wordt gewacht met bottelen. Zo ontstaan de wijnen in de typische stijl van Müller-Catoir die voor 100% uit de oogst van eigen wijngaarden worden gemaakt:
zeer verfijnd, met minerale noten en een elegant en onwrikbaar uniek karakter.
De mineraalrijke Haardt Riesling heeft een uitgesproken body en een boeket met typische noten van gele vruchten zoals abrikozen en rijpe perziken, en een afdronk met een minerale ondertoon.
Handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd.
Koude fermentatie in roestvrij stalen vaten.
Een bodem van zandsteen uit Haardt.
100% Riesling.
Unieke productcode (UPC)MULC02017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 16,98
Prijs (incl. btw)€ 20,54
BTW hoog (21%)€ 3,56
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Pfalz
Oogstjaar 2017
Packing code BIO
Land Duitsland
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %