Musigny AC Grand Cru, Jacques Prieur 2014

€ 640,20


Het verhaal van Domaine Jacques Prieur begint in 1868, in Bligny-les-Beaune. Sindsdien omvat het domein één van de meest zeldzame terroirs, verdeeld als mozaïek over de Bourgogne. Bovendien bezit Domaine Jacques Prieur prestigieuze appellaties
en 3 Clos monopolies. Vandaag de dag staat de familie Labruyère aan het hoofd van deze parel, ondersteund door de erfgenamen van de familie Prieur. Samen vertegenwoordigen ze elke dag en over de hele wereld de grote terroirs van Bourgogne.
100% Pinot Noir.
Lichtgekleurde bodem van kalksteengruis met een goede drainage en opslag van warmte gedurende de dag, die 's nachts vrijkomt.
De druiven werden handgeplukt vanaf begin september en daarna gesorteerd en ontsteeld.
Na 20 dagen schilinweking in open eiken vaten onder gecontroleerde temperatuur, vindt de alcoholische fermentatie plaats met tweemaal daags pigeage. 100% Malolactische fermentatie gevolgd door rijping in eiken vaten gedurende 21 maanden.
In de neus elegant en verfijnd met subtiele tonen van fruit en bloemen. In de mond fluweelzacht met de smaak van rijp zwart fruit en kruiden zoals nootmuskaat met een overgang naar menthol. Finale met volle, rijke tannines.
Unieke productcode (UPC)PRIE04014
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 529,09
Prijs (incl. btw)€ 640,20
BTW hoog (21%)€ 111,11
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bourgogne
Oogstjaar 2014
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %