Palazzo della Torre, Veronese IGT 2015

€ 21,48


De wijnstokken staan aangeplant op een bodem die bestaat uit kalk en klei.
70% Corvina Veronese, 25% Rondinella en 5% Sangiovese
Palazzo della Torre is één van de wijnen die de familie Allegrini beroemd heeft gemaakt over de gehele wereld. De blend is een historische combinatie van Rondinella en Corvino met een kleine toevoeging van Sangiovese.
Een deel van de druiven wordt gedroogd en samengevoegd met druiven die meteen na de oogst verwerkt worden. Het resultaat is een fluweelzachte, uitstekend gebalanceerde wijn met mooie rijpe tonen en fruitaroma's.
In de eerste week van september vindt de manuele oogst plaats van de druiven die tot eind september te drogen worden gelegd. Eind september worden de druiven geoogst, die onmiddelijk gevinificeerd worden.
De verse druiven worden onmiddelijk ontsteeld en geperst, terwijl de gedroogde druiven hetzelfde proces ondergaan halverwege december. Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstaal.
De eerste fermentatie onder temperaturen van 25-29 graden Celsius gedurende 10 dagen en de tweede onder temperaturen van 8-22 graden Celsius gedurende 15 dagen.
De malolactische gisting start medio april in barriques, waarna de wijn 15 maanden rijpt in reeds gebruikte barriques. Als de blend is samengesteld, rijpt de wijn nog 2 maanden, waarna gebotteld wordt en de wijn nog 7 maanden op fles rust.
Allegrini is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest geprezen Italiaanse wijndomeinen van de wereld. De familie heeft sinds de 16e eeuw een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Fumane, waarbij
alle eer zeker gaat naar de innovatieve Giovanni Allegrini, die het enorme potentieel van zijn land ten volle benutte. Hij werd geïnspireerd om wijnen te produceren van druiven die alleen maar van heuvelachtige wijngaarden komen. De meer
dan 100 ha wijngaarden zijn gelegen in de beste regio van de appellatie en zijn bovendien allemaal eigen wijngaarden. Na jarenlang onderzoek en experimenteren, introduceerde Allegrini radicale innovaties, die hebben bijgedragen aan de
kwaliteit van de Valpolicella wijnen. La Poja is hier een goed voorbeeld van als eerste 'single vineyard' wijn in de Valpolicella regio gemaakt van 100% Corvina Veronese. En zo vormt elke wijn van Allegrini een onderdeel in de bijzondere
geschiedenis van Valpolicella.
Unieke productcode (UPC)ALLEG07015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 17,75
Prijs (incl. btw)€ 21,48
BTW hoog (21%)€ 3,73
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Veneto
Oogstjaar 2015
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,5 %