Pelofino, IGT Toscana Rosso 2017

€ 10,96


50% Sangiovese, 25% Cabernet Sauvignon en 25% Cabernet Franc.
De bodem varieert van een klei en ijzerhoudende ondergrond tot een bodem met een goede aanwezigheid van grind.
Midden september voor de Sangiovese en Syrah en begin oktober voor de Cabernet.
Gistingstemperatuur van 24ºC in inox stalen tanks. Schilinweking gedurende 15 dagen en rijping gedurende 5 maanden in stalen vaten.
Ruby rode kleur. In de neus aroma's van rode vruchten en een hint van cassis, die uitgroeien tot kruidige aroma's. Een jonge rode wijn, fruitig en zacht, die aangenaam is in de mond en goed gestructureerd.
De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane,
en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen.
Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi,
de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.
Unieke productcode (UPC)PUPI05017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 9,06
Prijs (incl. btw)€ 10,96
BTW hoog (21%)€ 1,90
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2017
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,0 %