Petit Haut-Lafitte Rouge, Pessac Léognan AC 2012

€ 36,96


55 % Cabernet Sauvignon, 45% Merlot.
Dubbele sortering van de druiven, één voor en één na ontristing, om zo alle ongewenste elementen te elimineren. Daarna wordt het niet-druivensap gefermenteerd in vaten. De extractie van tannines en de kleur worden bereikt door de pigeage en/of
remontage (overspoelen van de most). De inweking gebeurt aan 26-28°C gedurende een bepaalde periode en dit wordt bepaald door te proeven (tussen de 4 en 6 weken). De rijping gebeurt in houten vaten gedurende 14 maanden.
De Petit Haut Lafitte wordt gemaakt tijdens de assemblage van de 'Grand Vin' Château Smith Haut Lafitte. De verschillende loten worden met dezelfde zorg behandeld als de 'Grand Vin', waardoor ook de technieken om de wijn te maken, van de oogst tot
de vinificati en de rijping, hetzelfde zijn.
Na een eerste dag plukken van de jonge wijnstokken op 25 september, is de echte oogst van de Merlot druiven begonnen op 4 oktober, onder zeer goede klimatologische condities. Het weekend van 6 en 7 oktober, zonder voorafgaande waarschuwing,
ontstond er een warme en vochtige depressie (tropisch) die
De eerste premie discrete neus, adem uit heel zwart fruit noten (bramen, zwarte bessen), specerijen (kruidnagel, zwarte peper) en hints van rook, aarde.
De smaak is fris en stevig, dan opent, verwijdt in een mooie curve in elke gewenste lengte. De tannine concentratie is belangrijk, maar al goed geïntegreerd. De smaak is dicht en breed met goed volume, is textuur goed gedefinieerd.
Deze lange en evenwichtige smaak een aromatische en complexe finish van zwart fruit (bramen, zwarte bessen), specerijen (kruidnagel, zoethout), bruine tabak, rook, vuursteen.
Le Petit Haut Lafitte 2012 rode wijn is een gestructureerd, evenwichtig, complex dat in de 3 tot 5 jaar kan worden genoten.
Unieke productcode (UPC)SMIT03012
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 30,55
Prijs (incl. btw)€ 36,96
BTW hoog (21%)€ 6,41
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Bordeaux
Oogstjaar 2012
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %