Pietershof, Vlaamse landwijn, Pinot Blanc

€ 17,04


Deze kalkrijke bodem van silex en kalkzandsteen, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de zo geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven, na zonsondergang, hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze ‘aardwarmte’.Het Pietershof vinificeert voornamelijk witte wijnen van de klassieke druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc , Pinot Gris en Auxerrois. De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard. De kalkrijke bodem, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de erg geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven, na zonsondergang, hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze aardwarmte. Alhoewel het klimaat zeer wisselvallig en onvoorspelbaar is, biedt het microklimaat in de wijngaard, gemiddeld genomen over het hele seizoen, genoeg warmte om de druiven te doen rijpen. Op de prestigieuze proeverijen scoort het Pietershof meer dan gemiddeld en eindigt vaak in de hoogste regionen. 100% Pinot Blanc.De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard.De leeftijd van de wijnstokken is 17 jaar. De droge wijn is mineraal en zuiver van smaak. Het lage sulfietgehalte maakt deze wijn bijzonder aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar “natuurlijke “ wijnen. Door de frisse zuren en de brede afdronk is deze wijn geschikt bij talloze maaltijden. De oogst wordt handmatig gedaan, gevolgd door een strenge selectie van de druiven.Het gemiddeld aantal flessen per jaar bedraagt 5.000.gekruide gerechtenDe ideale serveertemperatuur is 10-13°C.Temperatuurgestuurde fermentatie, 6 maanden ‘sur lies’, roestvrijstalen tanks.
Unieke productcode (UPC)PIEH01018
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 14,08
Prijs (incl. btw)€ 17,04
BTW hoog (21%)€ 2,96
Beschikbaarheid Beschikbaar
Oogstjaar 2018
Regio Voerstreek
Packing code OCB06
Land België
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 12,50 %