Pinot Noir, Central Otago 2013

€ 28,37


Domain Road Vineyard ligt in een afgeschermde vallei in een van de beste wijnregio's van Nieuw Zeeland. Bannockburn in Central Otago heeft hete zomers en een koele, droge herfst; ideaal voor het produceren van premium wines.
Goudzoekers hebben hun sporen achtergelaten in het landschap van Central Otago doordat zij het profiel van de omliggende heuvels hebben veranderd in hun zoektocht naar het ongrijpbare metaal. De Pinot Noir wijnstokken staan aangeplant op een
zeldzame plaats in Bannockburg die nog niet door de mijnwerkers is aangetast, en levert complexiteit op die de unieke locatie van de wijngaard weerspiegelt.
100% Pinot Noir.
De druiven werden met de hand geoogst tussen 10 en 20 april 2013.
Na ontsteling en koude schilinweking in roestvrijstalen tanks wordt het sap met geselecteerde gisten gemengd voor fermentatie. De wijn rijpt ongeveer 9 maanden in barriques van Frans eiken, waarvan 31 % nieuw hout.
In de neus donker fruit en gedroogde kruiden, hinten van vanille en toasty eiken. In het smaakpallet rijk, rood fruit en zwarte kers met een vleugje likeur en leer. Een complexe wijn met goede concentratie, fijne, fluweelzachte tannines en een lange
finish.
Unieke productcode (UPC)ROAD05013
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 23,45
Prijs (incl. btw)€ 28,37
BTW hoog (21%)€ 4,92
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Central Otago
Oogstjaar 2013
Land Nieuw-Zeeland
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %