Poggio Argentato, IGT Toscana Bianco 2017

€ 16,63


60% Sauvignon Blanc, 15% Traminer, 15% Petit Manseng en 10% Semillon.
Bodem rijk aan klei en ijzer met een sterke component grind van zandsteen.
Eind augustus, begin september.
Zachte persing, dan schilinweking gedurende 3 uur bij lage temperaturen (16°C) in inox stalen tanks, vervolgens persing. Alcoholische gisting en spontane malolactische gisting slechts voor 1/3e van de massa.
Rijping gedurende 5 maanden in stalen vaten, behalve voor de Petit Manseng, die fermenteert en rijpt in nieuwe vaten van 500 liters.
Stro-gele kleur. In de neus merk je meteen het rijke boeket aan witte bloemen zoals meidoorn en acacia. De smaak is zacht, maar ondersteund door een goede zuurtegraad en sappigheid. Een rijke, minerale wijn met een Franse zwaai,
waarbij de stevige structuur, afkomstig van het grondgebied Maremma, gecompensserd wordt door de zuren en elegantie van noordelijk gelegen wijnstokken.
De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Fattoria Le Pupille is een echte pionier in Maremma, het zuidelijke deel van Toscane,
en wordt onlosmakelijk gekoppeld aan de productie van rode wijnen. Sangiovese, de druif die wordt beschouwd als de koning van dit domein, neemt 70% van de wijngaarden in en is de ziel van hun bekende Morellino wijnen.
Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. In 1987 lanceerden ze hun eerste Saffredi,
de wijn die deze regio op de kaart heeft gezet omwille van zijn uitmuntendheid, niet alleen in Toscane, maar ook ver daar buiten.
Unieke productcode (UPC)PUPI01017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 13,74
Prijs (incl. btw)€ 16,63
BTW hoog (21%)€ 2,89
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2017
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,5 %