Rochaubry, Cévennes IGP

€ 7,50

Een verleidelijke wijn, zowel door presentatie alsook door de rijke aroma’s van rijp fruit. Delicate, verfrissende rosé, waarbij de aroma’s van framboos en grenadine overheersen.

Druif

Merlot, Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre.

Bodem

De ondergrond bestaat uit klei, kalk en keien.

Domein

Het avontuur van Maurice Barnouin begint in de late jaren '50, toen zijn vader dit landgoed kocht om zijn kwekerij van druivenstokken uit te breiden. Het waren de wijnen van de wijnmakers die entbare wijnstokken kwamen kopen, die hem overtuigden om zelf wijn te gaan maken. in 1983 nam Maurice Domaine de Gournier over, gelegen tussen Nîmes en Avignon. Net zoals zijn vader, die tien jaar geleden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay had aangeplant, blijft hij innoveren. Hij plantte Pinot Noir op 180 meter hoogte en Riesling en Sauvignon om wijnen te produceren met finesse, mineraliteit en zonder kruidige ondertoon.

Vinificatie

Koude schilinweking om zoveel mogelijk primaire aroma's aan de wijn mee te geven. Daarna volgt een fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen. Rijping op de fijne lies. De druiven worden ontsteelt en tijdens de maceratie laat men de blauwe druiven enkele uren inweken voor een levendige kleur (rosé de saignée). Koude bezinking en fermentatie aan 16°C in roestvrije stalen vaten. De wijn rijpt "Sur Lie'.

Lekker bij

Lekker bij salades, pizza's, pasta's, gegrilde vleesgerechten, sandwiches, maar ook heerlijk als aperitief!

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GOUR21521
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 6,20
Prijs (incl. BTW)€ 7,50
BTW€ 1,30
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Frankrijk
Regio Languedoc - Roussillon
Dit product heeft nog geen beoordelingen.