Rochaubry, Cevennes rosé, schroefdop 2017

€ 5,94


Een verleidelijke wijn, zowel door presentatie alsook door de rijke aroma’s van rijp fruit. Delicate, verfrissende rosé, waarbij de aroma’s van framboos en grenadine overheersen.
De ondergrond bestaat uit klei, kalk en keien.
Merlot, Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre.
Koude schilinweking om zoveel mogelijk primaire aroma's aan de wijn mee te geven. Daarna volgt een fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen. Rijping op de fijne lies.
Het avontuur van Maurice Barnouin begint in de late jaren '50, toen zijn vader dit landgoed kocht om zijn kwekerij van druivenstokken uit te breiden. Het waren de wijnen van de wijnmakers die entbare wijnstokken kwamen kopen, die
hem overtuigden om zelf wijn te gaan maken. in 1983 nam Maurice Domaine de Gournier over, gelegen tussen Nîmes en Avignon. Net zoals zijn vader, die tien jaar geleden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay had
aangeplant, blijft hij innoveren. Hij plantte Pinot Noir op 180 meter hoogte en Riesling en Sauvignon om wijnen te produceren met finesse, mineraliteit en zonder kruidige ondertoon.
De oogst geschiedt als de druiven optimaal rijp zijn met een uiterst strenge selectie.
De druiven worden ontsteelt en tijdens de maceratie laat men de blauwe druiven enkele uren inweken voor een levendige kleur (rosé de saignée). Koude bezinking en fermentatie aan 16°C in roestvrije stalen vaten. De wijn rijpt "Sur Lie'.
Unieke productcode (UPC)GOUR21517
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 4,91
Prijs (incl. btw)€ 5,94
BTW hoog (21%)€ 1,03
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2017
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %