Rosso di Montalcino DOC, Canalicchio di Sopra 2013

€ 18,88


In 1962 werd Azienda Agricola Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. Het domein bevindt zich in het noordelijk gedeelte van de gemeente Montalcino. Canalicchio bezit 60 ha grond, waarvan 15 ha met wijngaarden is aangeplant en
2 ha met olijven. Reeds 3 generaties wordt er met veel passie en kunde wijn geproduceerd en gebruikt men de meest nieuwe technologieën met respect voor oude tradities en de natuur.
De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende zones in Montalcino, te weten: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillen in ligging en bodem zorgen voor verschillende types Sangiovese, die in de kelders zorgvuldig samen
versmolten worden tot een prachtig resultaat.
100% Sangiovese.
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van klei en mergel.
De oogst geschiedt volledig manueel.
Schilinweking gedurende 15-20 dagen. Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rust nog 12 maanden in vaten van Slavonisch eiken van 50 hl (50%) en in vaten van Frans eiken.
Na de botteling rijpt de wijn nog 4 maanden op fles, alvorens deze op de markt wordt gebracht.
In de neus verfrissend, fruitig en kruidig met elegante tonen van kersen en bessen. De aanzet is vol en zacht met fluweelzachte tannines en een lange, intense en aromatische afdronk.
Unieke productcode (UPC)CANA02013
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 15,60
Prijs (incl. btw)€ 18,88
BTW hoog (21%)€ 3,28
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Toscane
Oogstjaar 2013
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,0 %