Saint Joseph AC Blanc Lieu-Dit 2016

€ 43,16


95% Marsanne en 5% Roussanne.
De steile hellingen waar de wijnstokken staan aangeplant bestaan vooral uit graniet en gneis.
Temperatuur gecontroleerde fermentatie, gevolgd door een rijping in nieuwe en gebruikte vaten.
De oogst geschiedt volledig manueel en wordt erg streng geselecteerd.
De neus geurt complex naar aroma's van hazelnoot, geel fruit, bloemen en vanille. De aanzet is vol en romig met vlezige en fruitige tonen. Een wijn die goed in balans is, complexe aroma's heeft en mooie karakteristieken, die de terroir laten spreken.
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.
Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.
Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces van
de wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passie
voor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.
Unieke productcode (UPC)GUIG21016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 35,67
Prijs (incl. btw)€ 43,16
BTW hoog (21%)€ 7,49
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Côtes du Rhône
Oogstjaar 2016
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %