Sancerre AC "Les Desmalets", Riffault 2014

€ 24,07


Het werk in de wijngaarden is essentieel voor het produceren van kwalitatief uitstekende wijnen. Als ervaren wijnbouwers, ziet Claude Riffault het als hun rol om de best mogelijke balans te scheppen tussen bodem en plant,
afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Claude Riffault telt 13,5 ha wijngaarden in totaal, waarvan 10,5 ha is aangeplant met Sauvignon Blanc en de overige 3 ha met Pinot Noir.
De wijngaarden zijn verspreid over 6 percelen ten noorden van Sancerre, t.w.: Les Boucauds, Les Chasseignes, Les Denisottes, Les Chailloux, Les Desmalets en La Noue.
100% Sauvignon Blanc
De bodemsoort is hier totaal verschillend dan die van buurwijngaard "Les Chasseignes". Hier bestaat de bodem uit Kimmeridge en hardsteen.
De oogst geschiedt in verschillende delen en volledig manueel. De druiven worden streng geselecteerd.
Koude schilinweking en pneumatisch persen. De alcoholische fermentatie geschiedt in houten vaten (600 ltr.). De wijn rijpt vervolgens 9-10 maanden "sur lie" met eventueel battonage. De wijn wordt gebotteld zonder filtering.
Deze Sancerre is rijp en rijp van smaak. De rijpheid van de geoogste druiven resulteert in een wijn met geweldige fruittonen en veel finesse.
Unieke productcode (UPC)RIFF03014
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 19,89
Prijs (incl. btw)€ 24,07
BTW hoog (21%)€ 4,18
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Loire
Oogstjaar 2014
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %