Sori' San Lorenzo, Langhe Nebb. DOC, Gaja 2005

€ 472,00


De heuvels van Langhe, met hun steile hellingen, hebben een onderbodem van kalk en klei, waar de Nebbiolo druif zich thuis voelt.
Halverwege de 17 eeuw vestigde de familie Gaja zich in Piemonte, in het noordwesten vanDe familie Gaja vestigde zich in Piemonte halverwege de 17e eeuw. In 1859 startte Giovanni Gaja het wijndomein Gaja Winery in Barbaresco. Giovanni's zoon Angelo
(opa van de huidige eigenaar Angelo Gaja) was gezegend met visie en ambities. Hij trouwde in 1905 met Clotilde Rey. Zij inspireerde hem om een zo'n hoog mogelijke kwaliteit neer te zetten. De zoon van Angelo en Clotilde, Giovanni, volgde zijn ouders
op en continueerde de hoge kwaliteitsstandaard. Hij produceerde een Barbaresco van dergelijke kwaliteit, dat Gaja een leiderschapsposititie binnen Italië bereikte. Hij breidde de wijngaarden uit met Sori Tildin, Costa Russi, Sori San Lorenzo en
Darmagi. In 1961 trad de 4 generatie toe in het bedrijf, Angelo de hudige eigenaar. Angelo combineerde oude tradities met vernieuwende technologieën. Hij was ook degene die startte met export van de Gaja wijnen. Angelo en zijn vrouw Lucia wonen in
Barbaresco en hebben drie kinderen Gaia, Rossana en Giovanni, die de 5e generatie vormen. Vandaag de dag bezit Gaja Winery 2,5 ha wijngaarden in Barbaresco en Barolo.
In 1994 startte Gaja hun eerste wijndomein in Toscane, genaamd Pieve San Restituta in Montalcino. Het domein is 0,67 ha groot en produceert 3 Brunello's. In 1996 begonnen ze een tweede wijndomein in Toscane genaamd Ca' Marcanda. Dit domein is gelegen
in Bolgheri. Hier is 2,5 ha aangeplant met nieuwe wijnstokken Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah en Sangiovese. De geproduceerde wijnen hier zijn: Promis, Magari en Camarcanda. In 2000 kwamen deze wijnen voor het eerst op de markt.
Guido Rivella is de wijnmaker op alle drie de domeinen.
95% Nebbiolo en 5% Barbera.
Sori San Lorenzo is de meest krachtige en sobere wijn van de Single Vineyard wijnen van Gaja. Hoog geconcentreerd fruit, aroma's van fijne kruiden, mineralen en exotische specerijen in de neus. Een geconcentreerde wijn met een intense, lange afdronk.
Fermentatie gedurende 3 weken in roestvrijstalen vaten, waarna 12 maanden rijping in barriques volgt en nog 12 maanden rijping in grote houten vaten.
Unieke productcode (UPC)GAJA06005
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 390,08
Prijs (incl. btw)€ 472,00
BTW hoog (21%)€ 81,92
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Piemonte
Oogstjaar 2005
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 14,5 %