Tempranillo, Rioja DOC, S.Cantabria Seleccion 2016

€ 10,65


100% Tempranillo.
De oogst gebeurt manueel, waarna de druiven een dubbele selectie ondergaan: één in de wijngaard en één op het domein.
Intense, robijnrode kleur. Heerlijke aroma's van rode vruchten, aardbeien, kruiden en vanille met duidelijke houtinvloeden. In de mond lichte tannines, fris, soepel en goed in balans.
De druiven worden ontsteeld voor fermentatie onder gecontroleerde temperatuur met gisten die afkomstig zijn van de eigen wijngaard. Tijdens de fermentatie is er een schilinweking gedurende 8 dagen waarbij het most 2 keer per dag wordt overgepompt.
Na de alcoholische fermentatie is er nog een uitgebreide schilinweking van 14 dagen. De wijn rijpt vervolgens 6 maanden in roestvrijstalen vaten en 6 maanden in Amerikaans en Frans eiken vaten.
Sinds 1870, reeds 5 generaties, wijd de familie Eguren zich toe aan de productie van de beste wijnen uit Rioja. Hiervoor maken ze gebruik van o.a. duurzame wijnbouwtechnieken, zoals hoge plantingsdichtheid en lage opbrengst per hectare.
De wijngaarden zijn gelegen in het hart van San Vicente de la Sonsierra, op een wel erg unieke plaats: tussen de rivier Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Door het hoogteverschil van de bergketen op 1200m en de rivier op 350m heerst er een
speciaal microklimaat met Mediterrane en Continentale karakteristieken.
Unieke productcode (UPC)CANT11016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 8,80
Prijs (incl. btw)€ 10,65
BTW hoog (21%)€ 1,85
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Northern Spain
Oogstjaar 2016
Land Spanje
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %