Tonnere de Dieu, Faugèrere AOP 2015

€ 16,83


De wijnstokken van Domein Léo Vareille liggen in de stad Laurens, in het hart van de appellatie Faugères, geworteld op de typische bodem van dit dorp, namelijk leisteen. De Faugères AOP bedekt 2.000 ha wijngaarden in het centrum van de
driehoek Béziers-Bédarieux-Pézenas. De wijnen, gemaakt van Syrah, Grenache en Mourvèdre, vertonen het typische karakter van dit terroir.
De wijngaard is in evenwicht met de bodem en in deze wijn komt de ruwe terroir tot uiting, bestaande uit steenachtige ondergrond, waar de leisteen schittert tussen de garrigue (kreupelhout).
Het zorgt voor rondheid en soeplesse en minerale, bloemige en fruitige noten. De klei levert zwaardere wijnen op: sterker, krachtiger en met meer alcohol.
De druiven worden voor de oogst geproefd en op basis hiervan worden de druiven apart geoogst volgens rijpheid.
Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd om zo het potentieel van elke soort en elk terroir tot uiting te laten komen. Schilinweking gedurende 20 dagen.
Mooie robijnrode kleur. De neus wordt gekenmerkt door aroma's van garrigue (kreupelhout), zwart fruit en specerijen. In de mond verfijnde tannines, die goed in balans zijn.
Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault.
Unieke productcode (UPC)VARE01015
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 13,91
Prijs (incl. btw)€ 16,83
BTW hoog (21%)€ 2,92
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Languedoc - Roussillon
Oogstjaar 2015
Land Frankrijk
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %