Toucas Alvarinho, Vinho Verde DOP, Saven 2016

€ 11,22


Uitgesproken aroma's van limoenboter, walnoten en minerale tonen. In de mond complex en mondvullend en een duidelijke aanwezigheid van dezelfde aroma's als in de neus. Een volle, gestructureerde wijn, die verfijnd en elegant is,
met een intense, verfrissende afdronk.
De druiven worden ontsteeld en pneumatisch geperst. Uitgebreide schilinweking en fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen.
100% Alvarinho
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van graniet met een zeer goede drainage.
Wines & Winemakers by Saven bestaat uit een groep zeer innovatieve producenten en wijnmakers, die zonder afbreuk te doen aan de unieke smaken en karakteristieken van de regio, werken met de meest geavanceerde technologieën.
Ze zijn actief in de regio's Vinho Verde, Alvarinho, Douro, Port, Dao, Bairrada, Ribatejo, Palmela en Alentejo.
Ze streven naar het beste eindresultaat en trachten zoveel mogelijk bijzondere karakteristieken van de terroir in de wijn te laten spreken. Alle betrokken producenten hebben een zeer ruime ervaring in hun vak en hebben een ongelooflijke passie
voor het wijnmaken, de technieken en de processen. De meeste zorg wordt op de eerste plaats besteed in de wijngaarden. Dit is uiteraard de plek waar alles begint!
Unieke productcode (UPC)SAVE04016
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 9,27
Prijs (incl. btw)€ 11,22
BTW hoog (21%)€ 1,95
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Northern Portugal
Oogstjaar 2016
Land Portugal
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 12,0 %