Tramari Rosé di Primitivo, Salento IGP 2017

€ 9,23


Lichtgekleurde rosé. Intens en aanhoudend aroma van mediterrane maquis, met kersen en frambozen. Een frisse en elegante wijn, evenwichtig in de mond.
100% Primitivo.
De oogst gebeurt in de eerste week van september.
De bodemsoort is dun en kleiachtig met veel keien.
Schilinweking gedurende een paar uur gevolgd door gedeeltelijk verwijderen van de Primitivo most en fermentatie. Rijping in roestvrijstalen tanks.
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder
afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",
tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap
waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:
droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Unieke productcode (UPC)MARZ50017
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 7,63
Prijs (incl. btw)€ 9,23
BTW hoog (21%)€ 1,60
Beschikbaarheid Beschikbaar
Regio Puglia
Oogstjaar 2017
Land Italië
Inhoud 0,75 Liter
Alchohol percentage 13,0 %