Umani Ronchi, Marche IGT, Pelago

€ 37,67


De wijngaard waar Pelago vandaan komt, ligt op ons landgoed in de gemeente Osimo, ongeveer 100-150 meter boven zeeniveau, op een heuvel op het zuidoosten. Het terrein, dat begon als marineformaties uit het Pleioceen-Pleistoceen tijdperk, bestaat uit zeer diepe grond, een zeer diepe, kalkachtige kleileem. Dit verhaal begon meer dan een halve eeuw geleden in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Vandaag is het wijndomein Umani Ronchi in handen van de familie Bianchi-Bernetti. Drie wijnzones - Castelli di Jesi, Conero en Abruzzo - en talloze wijngaarden zijn verspreid over 10 districten. In totaal zijn 210 ha aangeplant met Verdicchio en Montepulciano die het beste tot uiting komen in Marche en Abruzzo. De 185 km wijnstokken staan genesteld tussen de heuvels en de Adriatische kust, elk met zijn unieke eigenschappen en terroir. Umani Ronchi heeft zijn landgoed verdubbeld en 85% van zijn oude wijnstokken herplant sinds de jaren '70. Ze hebben geïnvesteerd in Verdicchio en Rosso Conero en herstelde de Pecorino en Lacrima di Morro d'Alba rassen. Hun wijngaarden worden bovendien allemaal biologisch bewerkt. Dit is eerder een technische beslissing dan een ideologische overweging. De wijnstokken bloeien op zo een manier dat er ruimte is voor een wijnbouw die het beste uit de druiven haalt zonder in te boeten op de kwaliteit van de wijnen. Cabernet Sauvignon, Merlot en een blend van inheemse druiven rassen uit de Conero regio.Intens robijnrood getint met paarse hints. In de neus ontplooit zich een typisch Cabernet-profiel van intense, zuivere, verfijnde kruidige tonen van koffie, zwarte peper, zoethout en tabak tegen een achtergrond van gras en hooi. In de mond ontvouwen smaken van bosbessen, vanille en minerale tonen. De wijn toont merkbare maar volwassen tannines die allemaal in harmonie gaan met de elegantie van de wijn. De druiven worden met de hand geplukt, verzameld en vervoerd in dozen. Het oogsten begint begin september met de Merlot, gaat aan het einde van de maand verder met de Cabernet Sauvignon, en eindigt met de Montepulciano, een vrij laat,Gaat goed samen met rood vlees, wild, gevogelte en geouderde kazen.De druiven worden ontsteelt en licht geplet om vervolgens te fermenteren bij 27-29 ° C in stalen gistingstanks. De dop wordt regelmatig ondergedompeld, gedurende 14-15 dagen op natuurlijke gisten, zodra de malolactische gisting heeft plaatsgevonden. De wijn rijpt gedurende 14 maanden in eikenhouten vaten van 225 liter. Na het bottelen, rijpt de Pelago gedurende ongeveer 12 maanden in een temperatuur gecontroleerde omgeving verder.
Unieke productcode (UPC)UMANI12013
ProducttypeWine
Prijs (excl. btw)€ 31,13
Prijs (incl. btw)€ 37,67
BTW hoog (21%)€ 6,54
Beschikbaarheid Beschikbaar
Oogstjaar 2013
Regio Marche
Packing code OWC06
Land Italië
Inhoud 0,75 liter
Alchohol percentage 12,50 %