Weingut Knipser, Laumersheim Chardonnay-Weissburgunder Trocken

€ 22,50

Een wijn met volle tonen van de Chardonnay en de vriendelijkheid van de Weissburgunder. Decent aroma van pas geoogst hooi, evenwichtig, elegant en levendig.

Druif

63% Chardonnay en 37% Weissburgunder.

Bodem

De wijnstokken staan aangeplant op een onderbodem van loss en kalkmergel.

Domein

Domein Knipser ligt in Laumersheim, een stad die bekend staat om zijn lange wijntraditie, en bezit 40 hectare wijngaarden. Als één van de eerste wijnbouwers in de regio, begon Heinz Knipser met het bottelen van wijn. Nu leiden zijn zonen Volker en Werner het domein, dat sindsdien continue groei heeft gekend. De broers startten met barrique vinificatie en verhoogden het aandeel van druiven voor rode wijn door klassieke binnenlandse en universele druifsoorten van de beste oorsprong te kopen. Ze doen er alles aan om zowel de kwaliteit van de wijn als het terroir te verbeteren. 95% van de wijnen zijn droge wijnen en gemaakt van overwegend traditionele druivensoorten. Deze worden aangevuld met wijnen van niet-inheemse rassen, maar met een Pfalz twist. De meeste van hun premium wijnen worden pas na meerdere jaren rijping op fles verkocht. Het rendement is aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de regio om in lijn te zijn met de wereldwijde premium wijnproducenten. In 1993 is dit streven naar kwaliteit beloond met een lidmaatschap bij de VDP, een vereniging van Duitse wijnproducenten die zich toelegt op het produceren van premium wijnen. Ze waren ook meermaals winnaar van de ‘German Red wine’ prijs, uitgereikt door het wijntijdschrift VINUM.

Vinificatie

Fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen, om zoveel mogelijk karakter van de druiven te behouden.

Lekker bij

Heerlijk bij Vitello Tonnato.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)KNIP04021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 18,60
Prijs (incl. BTW)€ 22,50
BTW€ 3,90
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Pfalz
Alchohol percentage 12 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Duitsland
Dit product heeft nog geen beoordelingen.