Apostelhoeve, Maastricht Pinot Gris, barriques

€ 29,75

Een kleine selectie van de Pinot Gris werd op vat gelegd. Dit resulteert in een vlezige, zachte wijn met aroma's van fruit, karamel, toast en vanille.

Druif

100% Pinot Gris

Bodem

De bodem bevat onder de warme humus­rijke löss diverse lagen mergel (kalk) en silex (kiezel), typerende ingrediënten voor de smaak van de Apostel­hoeve­wijnen.

Domein

De familie Hulst bewoont en exploiteert de hoeve al sinds jaar en dag. Oorspronkelijk was het een fruitteeltbedrijf, maar in 1970 bracht Hugo Hulst de wijnstok naar de Apostelhoeve. Hugo begon met 25 are bij wijze van proef. Dankzij de steun van collega’s uit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en verschillende wijnbouwuniversiteiten groeiden de wijnen uit tot een succes. Op een internationale wijnpaneltest kregen de wijnen van het domein internationale erkenning: de drie ingezonden wijnen kregen goud van een internationale jury.

Vinificatie

Naast al de roestvrij stalen vaten zijn er acht houten vaatjes op het domein geplaatst. Deze wijn wordt in strikt beperkte hoeveelheden op fles gebracht als de ‘Pinot Gris Barrique’, een gastronomische delicatesse.<br /><br />

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)APOS06021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 24,59
Prijs (incl. BTW)€ 29,75
BTW€ 5,16
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Nederland
Regio Zuid-Limburg
Dit product heeft nog geen beoordelingen.