Azienda Agricola Altùris, Friuli IGP Nice wine

€ 15,99

medium citroen geel met gouden reflecties. De wijn geeft een elegant en fruitig bouquet met tevens aroma's van Vannile en overrijp geel fruit. De wijn heeft een goede structuur met een goed zuur balans en fruitige afdronk.

Druif

100% Chardonnay

Domein

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, profiteren de wijnstokken van Altùris van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermt hen tegen de koude wind van het noorden, terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang symbool staat voor solide ondernemerschap in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal "Altùris" genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, geschikt voor alle geuren en aroma's van onze territoriale druiven.

Vinificatie

De druiven wordt geplukt nadat ze Overrijp zijn. Hierna worden ze zachtje geperst. Fermentatie vindt plaatst in stalen temp. gecontroleerde tanks.De wijn krijgt een opvoeding in 500 liter grote Tonneaux. na ca. 1.5 jaar (na oogst) wordt de wijn op de markt gebracht.

Lekker bij

De wijn gaat goed samen met vele soort voorgerechten met vis, wit of gefrituurd vlees, maar kan ook bij medium gerijpte kazen geserveerd worden.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)ALTU12019
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 13,21
Prijs (incl. BTW)€ 15,99
BTW€ 2,78
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2019
Land Italië
Regio Friuli - Venezia Giulia
Dit product heeft nog geen beoordelingen.