Azienda Agricola Altùris, Friuli IGP White Mùl

€ 15,75

De wijn heeft een Delicate neus met tonen van vanille en rijp fruit. De balans tussen zuren en complexiteit zorgen voor een bijzonder complete wijn.

Druif

Chardonnay & Cabernet Sauvignon

Domein

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, profiteren de wijnstokken van Altùris van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermt hen tegen de koude wind van het noorden, terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang symbool staat voor solide ondernemerschap in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal "Altùris" genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, geschikt voor alle geuren en aroma's van onze territoriale druiven.Alturis wilde graag de eeuwen oude Triulian traditie "the Mul" opnieuw leven in blazen. Vroeger als er een "taj" besteld werd kreeg je een glas wijn met 1 deel rode wijn en 1 deel witte wijn.Zo is het idee ontstaan om deze wijn te maken. Het label is gemaakt door een jonge friuliaanse artiest dat de hoofd wijnstok symboliseerd met daarop de uil als geluks symbool.

Vinificatie

De druiven wordt apart geoogst en gevinificeerd. De chardonnay druiven worden geplukt zodra ze licht overrijp zijn. Na een zachte persing volgt de fermentatie. De wijn krijgt een Sur-lie opvoeding die plaats vindt in Cementen vaten bij een gecontroleerde temperatuur. De Cabernet Sauvignon wordt daarin tegen subtiel ontsteeld en geperst. De most wordt op de schil gefermenteerd bij een gecontroleerde temperaturen. regelmatig overpompen zorgt voor extra extractie van kleur en smaken. Hierna rijpt de wijn verder in 500 ltr. "Tonneaux". Na het blenden wordt rust de wijn nog 18 maanden op de fles.

Lekker bij

Perfecte begeleider voor stevige voorgerechten, maar ook ideaal voor vis en of wit vlees gerechten.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)ALTU10018
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 13,02
Prijs (incl. BTW)€ 15,75
BTW€ 2,73
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2018
Land Italië
Regio Friuli - Venezia Giulia
Dit product heeft nog geen beoordelingen.