Azienda Vinicola Prà, Soave Classico DOC Otto

€ 17,70

De wijn kleurt stro geel in het glas. In neus een stuivend boeket van bloemen (meidoorn en jasmijn) en geel fruit zoals perzik en abrikozen. In de mond een smaakvolle medium body wijn met geel fruit en een prachtige minerale toon.

Druif

100% Garganega

Bodem

Vulkanische bodem

Domein

Graziano Prà maakt al deel uit van het bedrijf sinds het begin van de jaren 80, maar het waren zijn vader en grootvader die zijn lot als wijnmaker bezegelden. Regio's als Monte Grande en Monte Bisson in Soave en Morandina in Valpolicella hebben dankzij hem internationale bekendheid verworven; kleine gewaardeerde Crus gelegen in sterke wijnbouwgebieden. De principes die zijn verhaal hebben gevormd, zijn in essentie, het respect voor het land. Zuiverheid is een sleutelwoord om de wijnen van Graziano te omschrijven. Hij heeft nog steeds de leiding over de wijnbereidingsbeslissingen en, in de wijnkelder, geeft hij de voorkeur aan de verhoging van de vrucht.

Vinificatie

De druiven ondergaan een zachte persing. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen van 16-18 graden in roestvrijstalen tanks.

Lekker bij

Deze wijn kan goed als aperitief geserveerd worden of combineer hem met zoete parmaham en of verse kaas. Daarnaast kan die ook uitstekend samen gaan met visgerechten op basis van een pasta, rijst of groentesoepen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)PRA01021
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 14,63
Prijs (incl. BTW)€ 17,70
BTW€ 3,07
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2021
Land Italië
Regio Veneto
Dit product heeft nog geen beoordelingen.