Banfi Srl, Brunello di Montalcino DOCG Castello Banfi, Poggio all'Oro Riserva

€ 159,95

Een bijzonder elegante Brunello met een complexe persoonlijkheid, die aan de neus wordt uitgedrukt door een reeks geuren die langzaam tot uiting komen, van zoethout, koffie, pruimenjam en tabak om zelfs te eindigen met een lichte hint van violet. De verfijnde structuur is in perfecte balans met het zuurgedeelte, dat de lange persistentie uitstekend ondersteunt.

Druif

100% Sangiovese Grosso.

Bodem

Deze wijngaard ligt op een groot plateau dat voornamelijk bestaat uit kleislibafzettingen met stenen en kiezels van verschillende aard. Een kalkhoudende bodem met een goede water drainage.

Domein

Banfi werd in 1978 opgericht door de Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani. Vanaf het begin was het doel van de twee broers om een ultramoderne wijnmakerij te creëren in combinatie met de meest geavanceerde wetenschappelijke tools voor in de wijngaarden en wijnkelder voor de productie van topwijnen.

Vinificatie

De fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde hybride vaten gemaakt van franseiken en RVS. De rijping van de wijn vindt voor 70% in Franse eiken vaten (60-90 hl.) en 30% in Franse eiken barriques (350l.) gedurende 40 maanden.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BANF08015
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 132,19
Prijs (incl. BTW)€ 159,95
BTW€ 27,76
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2015
Land Italië
Regio Toscane
Dit product heeft nog geen beoordelingen.