Banfi Srl, Rosso di Montalcino DOC Castello Banfi

€ 54,45

De wijn heeft een medium, diepe robijnrode kleur. Het glas wordt gevuld met aroma's van zacht fruit zoals kersen, bramen en een hint vanille. De wijn is heel toegankelijk met donker fruit en fijne zuren.

Druif

100% Sangiovese grosso.

Bodem

De wijngaarden in het heuvelgebied van het domein hebben een lage tot matige helling. De bodems ontwikkelen zich op verschillende soorten sedimenten, van de kleizanden van het mariene Plioceen, diepe bodems met overvloedige en kalkhoudende stenen, tot de grijs-blauwe klei, die gematigd diepe minerale bodems zijn die de neiging hebben vocht vast te houden.

Domein

Banfi werd in 1978 opgericht door de Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani. Vanaf het begin was het doel van de twee broers om een ultramoderne wijnmakerij te creëren in combinatie met de meest geavanceerde wetenschappelijke tools voor in de wijngaarden en wijnkelder voor de productie van topwijnen.

Vinificatie

De fermentatie vindt plaats in Hybride tanks (gepantenteerd door Banfi) die zowel uit Franse eiken als Roestvijstaal bestaan. De rijping vindt plaats in Franse eiken vaten van 90-60 hl. en in Franse bariques van 350 l. gedurende 3 tot 6 maanden.

Lekker bij

Ideaal bij pasta's met vlees, maar ook bijv. bij eend en of lichte en romige kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BANF02519
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 45,00
Prijs (incl. BTW)€ 54,45
BTW€ 9,45
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14,5 %
Inhoud 1,5 liter
Packing code Original wooden case 1 bt.
Oogstjaar 2019
Land Italië
Regio Toscane
Dit product heeft nog geen beoordelingen.