Bodegas Anadas, Cariñena DOP Care Crianza Nativa, Tempranillo-Merlot

€ 49,20

Een zuivere, intense neus die geurt naar aroma's van rijp rood en zwart fruit, specerijen en mineralen. De aanzet is rijk en krachtig, waarna aroma's van fruit en vanille vrijkomen. De afdronk is langaanhoudend en kenmerkt zich door fruittonen.

Druif

70% Tempranillo en 30% Merlot.

Domein

Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Carinena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel. Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met enkele witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena. Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen; de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc. De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos. Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, alszijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

Vinificatie

Koude schilinweking gedurende 6 dagen. Alcoholische fermentatie onder constante temperatuur (26 graden Celsius), gevolgd door schilcontact na de fermentatie gedurende 15 dagen. Malolactische gisting in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn nog 8 maanden rijpt in vaten van Amerikaans eiken.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)ANADA04919
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 40,66
Prijs (incl. BTW)€ 49,20
BTW€ 8,54
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 14 %
Inhoud 3 liter
Packing code Original carton box 3 bt.
Oogstjaar 2019
Land Spanje
Regio Northern Spain
Dit product heeft nog geen beoordelingen.