Burmester, Porto DOP Vintage Porto

€ 105,00

Diepe kleur met purpertint. Delicaat in de neus met volop rood fruit, zwarte bes en subtiel aroma van rozijnen. In de mond wordt de aanwezigheid van fruit nog versterkt. Fris en uitbundig met elegante tannines, complex en expressief, lange afdronk.

Druif

Samenstelling van traditionele druivenrassen van de Douro.

Bodem

Rotsachtige bodem met graniet.

Domein

De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van de familie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.

Vinificatie

Na fermentatie wordt brandy toegevoegd en rijpt deze versterkte wijn in houten vaten. Botteling vindt plaats tussen het tweede en derde jaar na oogst.

Lekker bij

Smaakt perfect bij rijke chocolade desserts en blauwe of harde kazen. Maar ook heerlijk om zo van te genieten of met een fijne sigaar.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BURM11520
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 86,78
Prijs (incl. BTW)€ 105,00
BTW€ 18,22
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Northern Portugal
Alchohol percentage 19,5 %
Inhoud 1,5 liter
Packing code Original wooden case 4 bt,
Oogstjaar 2020
Land Portugal
Dit product heeft nog geen beoordelingen.