Ca' del Bosco, Curtefranca DOC Chardonnay

€ 83,50

Deze Chardonnay toont zijn klasse op alle niveau’s. Een mooi gekleurde, intens geurende wijn met een vleugje vanille en de karakteristieken van hazelnoot. De smaak is vol en mooi afgerond met een intense structuur die vergelijkbaar is met een rode wijn, maar de aroma’s blijven hangen in je zintuigen omwille van zijn buitengewone finesse. Meteen vanaf de eerste jaargangen werd deze wijn toegejuigd door internationale critici die deze Chardonnay beschouwen als een ware referentie onder de beste Italiaanse wijnen.

Druif

100% Chardonnay

Domein

De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.

Vinificatie

De alcoholische fermentatie vindt plaats in kleine houten vaten. De wijn rijpt gedurende acht maanden "sur lie" met wekelijkse battonage, en tussentijds is ook de malolactische gisting afgerond. De diverse percelen worden apart gefermenteerd en na de rijpingsperiode wordt de blend samengesteld. De wijn rijpt nog 2 jaar en 5 maanden op fles.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BOSC06017
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 69,01
Prijs (incl. BTW)€ 83,50
BTW€ 14,49
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original wooden case 6 bt.
Oogstjaar 2017
Land Italië
Regio Lombardia
Dit product heeft nog geen beoordelingen.