Ca' del Bosco, Franciacorta DOCG Saten

€ 58,50

Deze unieke wijn kan je omschrijven als vrouwelijk, elegant, luxueus, zacht en rond. Een waar genot voor de zintuigen met rijke, sensuele nuances. Satèn verwijst naar de elegante vrouwelijkheid en delicate textuur van zijde. Satèn bevat minder suikers dan de andere Franciacorta's. De lange rijping doordrenkt elke fles met romige elegantie en een zachte textuur. Heerlijk als aperitief. Een pure en oprechte Franciacorta met verfijnde fruittonen en een duidelijke expressie van de uitzonderlijke terroir.

Druif

85% Chardonnay en 15% Pinot Bianco

Domein

De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot h een wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.

Vinificatie

De basiswijn fermenteert in kleine houten vaten. Hier rijpt de wijn nog 5 maanden om zoveel mogelijk aroma's en complexiteit aan de wijn te geven. Zeven maanden na de oogst wordt de blend samengesteld. Deze Satèn is een mix van 18 basiswijnen en er wordt minder suiker toegevoegd, dan bij de andere Franciacorta's. Na de samenstelling rijpt de wijn nog zeker 48 maanden "sur lie". Ca' del Bosco heeft patent op een uniek systeem om degorgement uit te voeren.

Lekker bij

Deze Franciacorta is een ideaal aperitief, maar ook erg lekke bij sushi, sashimi en visgerechten.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)BOSC09017
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 48,35
Prijs (incl. BTW)€ 58,50
BTW€ 10,15
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 12,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code 0
Oogstjaar 2017
Land 0
Regio 0
Dit product heeft nog geen beoordelingen.