Casanova di Neri, Brunello di Montalcino DOCG Cerretalto

€ 1.015,00

De wijn kleurt helder robijnrood. Het beste uit 2013 vertegenwoordigt het Cerretalto-kunstwerk, diepgang, intensiteit en grootheid. Het boeket geurt naar de onmiskenbare mineralen wat wordt opgevolgd door hints van jong en donkerrood fruit, chocolade en zoethout. In de mond is de wijn immens dik en elegant met tegelijkertijd een ongelooflijke en aanhoudende afdronk. De tannines zijn perfect geïntegreerd. De Cerretalto 2013 heeft een lange levensduur voor de boeg.

Druif

100% Sangiovese

Domein

De Cerretalto is de samenhang van intuïtie, passie en visie, kenmerken die perfect passen bij de denkwijze van Casanova di Neri. Een buitengewone concentratie van mineralen in de grond geeft een unieke indruk alleen in bepaalde jaargangen. Alleen door de liefde voor het werk en de grote aandacht in de kelder, kan een wijn een uitzonderlijke kwaliteit, persoonlijkheid en unieke stijl bereiken die het terroir van zijn oorsprong volledig tot uitdrukking kan brengen.

Vinificatie

De selectie van de druiven voor en na het ontstelen wordt gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open Kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duur 32 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 36 maanden op hout.Daarna rust de wijin nog 24 maanden alvorens de wijn op de markt komt.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)NERI07516
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 838,84
Prijs (incl. BTW)€ 1.015,00
BTW€ 176,16
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 1,5 liter
Packing code Original wooden case 1 bt.
Oogstjaar 2016
Land Italië
Regio Toscane
Dit product heeft nog geen beoordelingen.