Casanova di Neri, Brunello di Montalcino DOCG Tenuta Nuova

€ 313,00

Op het eerste gezicht toont Tenuta Nuova 2013 al zijn potentieel aan de felle rode kleur. Het boeket is zeer expressief en intens, met tonen van jong rood fruit, bramen en de typische balsamico geur. In de mond is het de algehele structuur, aanhoudend en rijk, met zijdeachtige tannines en met een uitstekende afdronk. Een combinatie van elegantie en kracht.

Druif

100% Sangiovese

Domein

Tenuta Nuova is een baanbrekend en visionair wijngaardproject dat het geloof en de passie van Casanova di Neri belichaamt. Tenuta Nuova betekent nieuw eigendom; Tenuta Nuova is een plek waar niemand eerder Sangiovese heeft geplant; me Tenuta Nuova laat Casanova di Neri zien een ​​krachtige en toch drinkbare Brunello te kunnen produceren met een hoog verouderingspotentieel. Het project begon met de studie van gevarieerde lokale microklimaten en hun optimale blootstellingen. Door een voorzichtig en gepassioneerd onderzoek heeft Casanova di Neri de meest geavanceerde wetenschappelijke onderzoeken gebruikt om de klonen, wortelstokken, cultivatiepraktijken, plantdichtheid per hectare en alle mogelijke bijzonderheden tebepalen om uitstekende Sangiovese-druiven te verkrijgen voor deze wijn.

Vinificatie

De selectie van de druiven voor en na het ontstelen wordt gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open Kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duur 36 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 12 maanden op hout alvorens deze op de markt komt.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)NERI08517
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 258,68
Prijs (incl. BTW)€ 313,00
BTW€ 54,32
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Alchohol percentage 13,5 %
Inhoud 1,5 liter
Packing code Original wooden case 1 bt.
Oogstjaar 2017
Land Italië
Regio Toscane
Dit product heeft nog geen beoordelingen.