Cascina Ghercina, Barolo Riserva DOCG

€ 33,70

Een wijn met een goede structuur, een geurpalet van kruiden en hinten van drop. Vol en fluweelzacht in de mond. Veel tannines.

Druif

100% Nebbiolo.

Domein

In 1871, het jaar waarin Rome de hoofdstad van Italië werd, begon de familie Sartirano haar geschiedenis in de wijnproductie. Trouw aan de Piemontese principes en waarden, waar werk en eerlijkheid de basis zijn van een goed leven, produceren zij lokale wijnen, zoals Dolcetto, Barbera, Nebbiolo en Barolo. Vandaag de dag zet de vierde generatie Sartirano de activiteit van de familiekelder voort, met steeds nieuwe en ambitieuze projecten, maar met behoud van de focus op traditie en kwaliteit. Cascina Ghercina is een merk dat door de familie Sartirano wordt gebruikt ter ere van het meer dat in het centrum van het landgoed Novello ligt en dat bijdraagt aan een uitzonderlijk microklimaat voor de wijnbouw.

Vinificatie

De druiven worden gekneusd en ontsteeld. Dan volgt de fermentatie in roestvrijstalen vaten. Schilinweking gedurende 12 dagen met dagelijks remontage van de most. Rijping in vaten van Sloveens eiken en vervolgens op de fles.

Lekker bij

Smaakt uitstekend bij haas, wild zwijn, geroosterd en gegrild vlees, stevige kazen.

Niet beschikbaar
Wij kunnen U per email laten weten wanneer dit product weer op voorraad is.
Productinformatie
Unieke product code (UPC)GHER14016
ProducttypeWine
Prijs (excl. BTW)€ 27,85
Prijs (incl. BTW)€ 33,70
BTW€ 5,85
Beschikbaarheid Niet beschikbaar
Aantal beoordelingen 0
Regio Piemonte
Alchohol percentage 14,5 %
Inhoud 0,75 liter
Packing code Original carton box 6 bt.
Oogstjaar 2016
Land Italië
Dit product heeft nog geen beoordelingen.